Булгур със охлюви

21/07/2013
Valio Dimitrov
отValio DimitrovНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 320
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • охлюви - 1 кг почистени
  • лук - 1 връзка зелен
  • чесън - 1 стрък зелен или 2 скилидки
  • олио - 70 мл
  • булгур - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура във вода да набъбне.

Охлювите, предварително почистени и сварени, сложете да се запържат, като добавите и накълцаните лук и чесън.

Разбъркайте с червения пипер, след като омекнат другите продукти и долейте водата с оцета.

Оставете да се вари, докато се поизпари и добавете отцедения поомекнал булгур.

Когато булгурът обере влагата и омекне напълно, овкусете с подправки и накълцан магданоз.

За по-апетитен аромат, към ястието може да добавите и малко нарязани маслини.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!