Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Бирхермюсли (Birchermuesli)

Бирхермюсли (Birchermuesli)

ДаниДани
Новак
115
Бирхермюсли (Birchermuesli)1 / 2
15/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • овесени трици - 2 ч.ч. (150 г)
  • прясно мляко - 1¾ ч.ч. (420 мл)
  • ябълков сок - ¼ ч.ч.
  • лимонов сок - 3 с.л. (един лимон изцеден)
  • ябълки - 1 ябълка, изчистена и настъргана на дребно с обелката
  • мед - 1 - 2 лъжици
  • кисело мляко - 1 ½ ч.ч.(375 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесват се прясното мляко, ябълковия сок, лимоновия сок и овесените трици в подходящ съд и се оставят в хладилник за една нощ.

2. На сутринта се добавят настърганата ябълка, медът (на вкус) и киселото мляко, и се смесва добре.

3. Изсипва се в съд за съхранение (буркан с капачка например) и се гарнира отгоре с плодове по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: