Купешки банички

15/07/2013
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Помните ли как се редяхте на опашка сутрин, за да си вземете от тези баници от магазина "
Приготвяне70 мин.
Готвене40 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112 188
  • Преглеждания за месеца639
  • Преглеждания за седмицата132
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 550 мл. студена
  • сол - 28 г
  • масло - 100 г
  • за плънка
  • яйца - 6
  • сирене - 300 г
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти омесете гладко и твърдо тесто, което трябва да почине 10-15 минути. Разделете го на 10 топки и ги намазнете леко отгоре. Оставете също да починат за 10-тина минути.

В средата на всяка топка сложете по бучка масло, като разстилате тестото с ръце. Отгоре захлупете с втората такава топка и притиснете добре краищата им. Оставете да починат пак за 20 минути.

Върху намазнена повърхност разточете всяка топка (общо 5 на брой). С ръце я завъртете няколко пъти над главата си, както може би сте виждали пицарите да въртят тестото за пица.

Ако не можете да изпълните процедурта, просто издърпвайте тестото, докато се получи почити прозрачен лист. Така приготвените кори се напръскват с олио, а ако има дебели краища - отстранете ги.

Прегънете 4-те краища към средата на кората и оформете така правоъгълници. Разпределете пълнежа от натрошено сирене и яйца и прегънете на 2. Така приготвените банички се изпичат в умерена фурна до приятен загар.подобни рецепти тук

5 31
4 8
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

89792
89792
09.02.2016 12:23
moge i s gotovi kori
3
1
Мариана
Мариана
29.12.2015 10:58
Много са вкусни.Маслото го слагам между двете топки както е обяснено в рецептата.Дано съм разбрала добре.Ако греша моля,пишете.
3
1
ТОМИ
ТОМИ
13.06.2015 23:20
аре у дебелариумаа.................
4
2

Виж всички коментари или напиши такъв