Свински бут във фолио на фурна

15/07/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410306
"Гурме ястие, което може да приготви дори и начинаещ готвач!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо40 563
  • Преглеждания за месеца309
  • Преглеждания за седмицата197
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • свински бут - около 1.5 кг
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • вино - 1 ч.ч. червено или бяло
  • За маринoване
  • соев сос - 50 мл
  • ракия - 50 мл
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • салвия - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте всички продукти за маринатата, добре облейте месото, след като сте го пробили на няколко места леко, покрийте съда и го сложете да се маринова за 1 нощ на хладно.

На следващия ден запържете месото в голям съд от всички страни, колкото да се запечата - използвайте малко мазнина за целта.

Разбийте останалите мед, горчица и олио/зехтин заедно с всички подправки. Намажете хубаво месото, след като вече сте го сложили в голям лист алуминиево фолио.

Поставете в тава и долейте виното, а може и само вода или бира. Изпича се в загряна на 180 градуса фурна за 2 часа, като по време на печенето се долива вода при нужда.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

светлана
светлана
16.07.2013 22:34
Не кой знае какво,става за ядене,но не хабете месо,след като има много други хубави рецепти.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв