Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински бут във фолио на фурна

Свински бут във фолио на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свински бут във фолио на фурна1 / 2
15/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-8
"Гурме ястие, което може да приготви дори и начинаещ готвач!"

Необходими Продукти

  • свински бут - около 1.5 кг
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • вино - 1 ч.ч. червено или бяло
  • За маринoване
  • соев сос - 50 мл
  • ракия - 50 мл
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • салвия - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте всички продукти за маринатата, добре облейте месото, след като сте го пробили на няколко места леко, покрийте съда и го сложете да се маринова за 1 нощ на хладно.

На следващия ден запържете месото в голям съд от всички страни, колкото да се запечата - използвайте малко мазнина за целта.

Разбийте останалите мед, горчица и олио/зехтин заедно с всички подправки. Намажете хубаво месото, след като вече сте го сложили в голям лист алуминиево фолио.

Поставете в тава и долейте виното, а може и само вода или бира. Изпича се в загряна на 180 градуса фурна за 2 часа, като по време на печенето се долива вода при нужда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

светлана
светлана
Не кой знае какво,става за ядене,но не хабете месо,след като има много други хубави рецепти.
16.07.2013 22:34
6