Кюфтенца с магданоз и бял сос

16/07/2013
"Мислите си, че и друг път сте опитвали кюфтенца с бял сос, но опитайте нашето предложение и ще разберете, че такава вкусотия досега не сте яли "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 942
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г говежда
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • риган - 1 с.л.
  • хляб - 1 - 2 филии
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 230 г
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - за пържене
  • вода - 1 л гореща
  • кисело мляко - 1 ч.ч., може и прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете за кратко филиите бял хляб. Изстискайте ги и ги смесете със смляното говеждо месо. Добавете настъргания лук и 1 яйце, наситнения магданоз и подправки на вкус. Омесете хубаво продуктите и ги оставете поне за 30 минути на хладно.

С мокри ръце оформете кюфтенца, които запържете леко в част от зехтина.

На дъното на тенджера сипете 180 мл зехтин. Загрейте го и запържете в него за кратко брашното. Постепенно налейте горещата вода, като не спирате да разбърквате. Изчакайте сместа да кипне и пуснете в нея полуизпържените кюфтенца.

Намалете котлона и варете кюфтенцата 45 минути на тих огън, като от време на време разбърквате.

Загрейте остатъка от зехтина (50 мл), овкусете го с черен пипер и залейте с него готовото ястие.

Останалите яйца се разбиват хубаво. Постепенно към тях се прибавя лимоновия сок и прясно или кисело мляко и се разбърква до получаването на гладка смес. Залейте кюфтенцата с нея или я поднесете отделно.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар