Печени патладжани с яйца

16/07/2013
Мариана
отМарианаНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 902
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете патладжаните на две по дължина. Посолете ги и ги оставете поне 1 час за да се отцедят от горчивия сок. С лъжичка издълбайте част от пулпата за да направите място за пълнеж.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете патладжаните в предварително намазнена тавичка със срязаната част надолу. Печете до омекване, след което обърнете зеленчуците.

Загрейте зехтина и запържете за кратко наситнения лук, добавете ситно нарязания чесън и пържете за кратко. Доматите са нарязват на фини полумесеци.

Върху всеки от патладжаните чукнете по 1 яйце, наредете няколко резенчета домат и полейте с 1-2 лъжички задушен лук и чесън. Овкусете със сол и черен пипер. Запечете до готовност на яйцата и поднесете с пресен босилек.


подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар