Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бърза черешова торта

Бърза черешова торта

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Бърза черешова торта1 / 2
16/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • череши - 1 кг (може и 500 г череши + 500 г вишни)
  • захар - 200 г
  • яйца - 8 бр.
  • сухари - 120 г
  • лимони - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на всички яйца. Разбийте жълтъците на пяна заедно със захарта. При непрекъснато бъркане добавете прясно изстискан лимонов сок и 1-2 с.л. лимонова кора и канелата.

Разбийте белтъците на твърд сняг и ги добавете внимателно към сместа. Последно се добавят обезкостените череши (и вишни), които сте овъргаляли в натрошените сухари. Разбъркайте с дървена лъжица, като внимавате да не спадне тестото.

Изсипете готовата смес в предварително намаслена форма за печене, дъното на която е покрито с хартия за печене. Сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Изчакайте да се охлади и тогава наръсете с пудра захар и разрежете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: