Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Козе сирене в зехтин и розмарин

Козе сирене в зехтин и розмарин

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Козе сирене в зехтин и розмарин1 / 2
17/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Тайната на дълголетието е разкрита - яжте вкусни, прости храни и се наслаждавайте на живота"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 500 г
  • зехтин - 600 г
  • маслини - 100 г черни и/или зелени
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • чушки - 1 бр. люта
  • мащерка - 3 стръка
  • розмарин - 2 - 3 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на парчета и го сложете в буркани. Покрийте го със зехтин и добавете обезкостените маслини.

Кипнете вода и бланширайте в нея за 1-2 минути обелените скилидки чесън, лютата чушка, мащерката, розмарина и настърганата лимонова кора.

Извадете от водата и добавете към сиренето и маслините. Така приготвените буркани приберете в хладилник. След 48 часа са готови за консумация. Може да ги държите в хладилник до 1 седмица.

Овкусения зехтин може да се използва за салати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: