Селски катми

17/07/2013
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5088145
"Знаете ли тайната на вкусните катми? Вижте я тук от нашите баби"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 018
  • Преглеждания за месеца803
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г краве, може и свинска мас
  • мая - 15 г за хляб
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с хладката вода и постепенно започнете да добавяте към нея брашното и яйцата, които трябва да са предварително разбити със захарта и солта.

Оставете сместа на топло за 30 минути, за да втаса. С помощта изливайте от сместа върху нагорещения и намазнен сач. Пекат се от двете страни до порозовяване.

Всяка готова катма мажем с масло или мас, за да омекне.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веска
Веска
20.07.2013 14:08
Какво му е на селското и какви са градските катми?
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв