Датски палачинки

17/07/2013
Dari Diakova
отDari DiakovaНовак
"Още от първия път станаха страхотни, нямаме търпение да ги опитаме пак "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 963
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите датски палачинки ви е необходим специален чугунен тиган Æbleskivers, както се казват и самите палачинчици. Също така ви трябва дървен шиш.

Смесете всички сухи съставки и ги пресейте. Разбийте жълтъците на яйцата с мътеницата и добавете постепенно сухата смес. Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг с щипка сол и накрая ги объркайте леко и внимателно към останалата смес.

Тиганът за палачинките се загрява и във всяка чашка се добавя около 1 с.л. масло. Работете по посока на часовниковата стрелка и пак така напълнете чашките с тестото почти догоре.

След като се позапекат, с помощта на шиша ги обърнете и ги доипечете до златист цвят. Оставете ги да се отцедят върху домакинска хартия. Поднесете датските палачинки с любимото си сладко и малко пудра захар.

подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Колева
Колева
05.11.2013 19:16
какво е това мътеница
1
1
Дания
Дания
02.11.2013 20:30
Това не е въобще палачинки,да датски са, но не е палачинки
1
0
Тя
Тя
06.10.2013 15:26
Това е много известно тук и се води наистина палачинка.. няма нищо общо с бухтите ;) .. Не ми разрешава да напиша името им на латиница, глупав сайт! .. Но е аеблескивер..
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв