Пълнени тиквички с млечен сос

26/08/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5098145
"Любимите ни пълнени тиквички, поднесени с нежен млечен сос "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 572
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените тиквички се срязват на две половини. Издълбават се като чашки и се посоляват леко. Нарязаният на дребно лук се запържва в мазнината. Добавя се ориза и се пържи още няколко минути. Слагат се ситно нарязаните домати. Налива се бульон /1:1/.

След като оризът поеме течността запръжката се добавя към смляното месо. Посолява си и се подправя с копъра и черния пипер. С получената смес се пълнят тиквичките, като отворите се потапят в брашно. Нареждат се в тава, заливат се с бульон и се запичат.

Киселото мляка, брашното и яйцата се разбиват в отделен съд и се разреждат с отварата от готовото ястие. Сместа се бие на огъня, докато се сгъсти след което се излива върху тиквичките. При поднасяне ястието се оцветява с мазнина, в която са изпържени моркови, и се поръсва с дребно нарязан копър.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
11.02.2016 22:06
Добра рецепта, особено за летният сезон - става и целигодишно ако намерите тиквички на пазара.

Надявам се че не изхвърляш месото на издълбаните тиквички а го прибавяш към сместа.

Една лека студена заливка от к.мляко с чесън и копър мисля че ще е по-добрият вариант от колко тежката с яйца и брашно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв