Талятели болонезе

18/07/2013
от КокоНовак
"Талятели с аромат, който ще ви пренесе в сърцето на Рим!"
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 360
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, чесъна, целината и 1 морков по желание и ги нарежете съвсем ситно. Загрейте зехтина и сложете да се запържат.

Като омекнат, добавете каймата и бъркайте, докато се раздроби и запържи. Долейте малко червено вино и изчакайте да се изпари. Долейте доматения сок, поръсете риган и оставете да къкри, докато сокът се редуцира.

Сварете талиателите в съд с леко подсолена вода според указанията на опаковката. Когато са ал денте, ги отцедете и ги разпределете в чинии. Полейте от соса във всяка чиния, поръсете по желание с малко пармезан/кашкавал и нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мария
Мария
09.10.2013 13:56
много е вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв