Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Менудо - шкембе по мексикански

Менудо - шкембе по мексикански

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Менудо - шкембе по мексикански1 / 2
18/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Мексикански специалитет с шкембе? Нямаме търпение да го опитаме и вилица сме си взели вече"

Необходими Продукти

  • шкембе - 2 кг телешко
  • сол - 3 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • чили - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • лайм - 1 - 2 бр.
  • царевица - 1 ч.ч. консервирана или варена
  • вода - 2.5 л
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно измиваме телешкото шкембе и го нарязваме на малки парченца. Напръскваме го с лимонов сок и го оставяме за 30 минути в хладилник.

Изплакваме го отново. Заливаме го с 2.5 л студена подсолена вода. Овкусяваме с кимион, чили и пресования чесън и кипваме.

Намаляваме котлона и варим на тих огън под похлупак до омекване на шкембето - 2-3 часа.

Около 30 минути преди да отстраним чорбата от котлона добавяме и сварената (консервирана) царевица.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязаните пресен лук и риган, гарнираме с резени лайм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лени
Лени
Навярно е вкусно ще пробвам
19.07.2013 15:16