Сладолед от маскарпоне

18/07/2013
Adeline
отAdelineНовак
"След кремът от маскарпоне си мислехме, че няма какво да накара сърцето ни да тупти така силно, но сме грешали "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 204
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със захарта, до получаването на богата пяна. При непрекъснато бъркане добавете коняка, маскарпонето и прясното мляко. Продължаваме да разбъркваме сместа още няколко минути.

Готовата смес сипваме в подходящ съд и замразяваме във фризер за 60 минути. Изваждаме, разбиваме с миксер в продължение на поне 4 минути и отново прибираме сместта в хладилник.

Процедурата се повтаря общо три пъти. След това оставяме сладоледа за 3-4 часа във фризер да се втвърди напълно.

Поднасяме сладоледа от маскарпоне с натрошени орехови ядки, вафлени тръбички, бисквити или плодове по избор.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Надя
Надя
08.03.2014 14:01
Ще го пробвам
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!