Картофени блини

19/07/2013
Дори Янчева
отДори ЯнчеваНовак
"Супер предястие в най-добрите традиции на руската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 829
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и измити картофи се настъргват на ренде, което се държи във вода, така че настърганите картофи да падат във водата.

След това водата се отлива и се отцеждат. Смесват се с брашното, жълтъците, ванилията и захар на вкус.

Сместа разбъркайте с отделно разбитите на сняг белтъци и добавете малко бакпулвер и сода.

Гребвайте с лъжица от смета и пускайте да се пържат в сгорещено масло или мас.

По желание картофените блини се поръсват със захар и се поднасят с плодов сок.

Същото тесто, но без захар, а със сол и черен пипер, може да изпържите по същия начин и да сервирате блините с кисело мляко като предястие.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!