Пататник с овче сирене

22/07/2013
Simona
отSimonaНовак
"Такъв пататник в града не може да направите, защото ви трябват и домашно овче сирене, и домашни яйца "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 889
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко и твърдо тесто от брашното и малко подослена вода. Сварете ориза в подсолена вода и го отцедете.

Обелете картофите, измийте ги и ги подсушете. настържете ги и ги разбъркайте с ориза, яйцето, натрошеното сирене, маслото, солта, джоджена, черния пипер.

разточете 2 кори от тестото. Едната сложете на дъното на намаслена тавичка, разпределете отгоре плънката и покрийте с втората кора.

Хубаво притиснете краищата и пъхнете пататника да се изпече в умерено загряна фурна до златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

maggi_bg
maggi_bg
10.11.2013 17:40
Как от 100 гр брашно ще се омеси тестото ???
0
0
Крем
Крем
10.11.2013 17:39
Това си е рецептата за родопски клин, само където сте добавили картофите, чието присъствие е съвзем излишно – само утежнява ястието.
0
0
Иван
Иван
25.07.2013 16:54
Това се нарича родопски клин.Пататника е с картофи.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв