Гръцка баница с месо

22/07/2013
Агапия
отАгапияНовак
"Толкова вкусна и ароматна, че няма да се поколебаем дори да вечеряме с нея "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 608
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, като се отстранява излишната мазнина, след което се запържва в сгорещен зехтин до златисто. Когато се запържи равномерно се залива с вода и се вари поне 35-40 минути на слаб огън до омекване.

Брашното се пресява. В средата му се прави кладенче, в което се слаган яйцето, киселото мляко и малко вода, за да се получи средно твърдо тесто. Готовото тесто се прибира за 1 час на топло, след което се разделяна 10 топки, от които се разточват дебели кори.

8 от наточените кори се изпичат във фурната. Останалите две се разточват. С едната се покриват дъното и стените на предварително намазнена тава. Тя се покрива с овнешкото месо и малко бульон. Прибавят се и изпечените кори, които натрошаваме. Отгоре баницата се покрива с другата неизпечена кора.

Месната баница по гръцки се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар