Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гръцка баница с месо

Гръцка баница с месо

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
Гръцка баница с месо1 / 2
22/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Толкова вкусна и ароматна, че няма да се поколебаем дори да вечеряме с нея"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 750 г
  • зехтин - 100 г
  • масло - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, като се отстранява излишната мазнина, след което се запържва в сгорещен зехтин до златисто. Когато се запържи равномерно се залива с вода и се вари поне 35-40 минути на слаб огън до омекване.

Брашното се пресява. В средата му се прави кладенче, в което се слаган яйцето, киселото мляко и малко вода, за да се получи средно твърдо тесто. Готовото тесто се прибира за 1 час на топло, след което се разделяна 10 топки, от които се разточват дебели кори.

8 от наточените кори се изпичат във фурната. Останалите две се разточват. С едната се покриват дъното и стените на предварително намазнена тава. Тя се покрива с овнешкото месо и малко бульон. Прибавят се и изпечените кори, които натрошаваме. Отгоре баницата се покрива с другата неизпечена кора.

Месната баница по гръцки се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: