Пиле със зехтин и риган на скара

27/07/2013
Адела Петрова
отАдела ПетроваНовак
"Сочно пилешко с подправки и свежа салата - и ако това не е идеалното здравословно меню, здраве му кажи "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 310
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето отвън и отвътре. Нарежете го на порционни парчета и махнете кожата му.

Изстискайте лимоните. В прясна изстискания лимонов сок добавете зехтина, ригана (ситно нарязан ако е пресен), черен пипер и сол на вкус. С тази марината залейте нарязаното пилешко месо и приберете в хладилник за 6-7 часа.

Маринованото пилешко месо се пече на умерено загрята скара, като често се обръща, за да се изпече равномерно. По време на печенето се залива с по малко от останалата марината.

Поднася се с гарнитура задушени пресни картофки или салата по избор.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана
Гергана
28.07.2013 15:08
Днес пробвах рецептата, само че изпекох пилешкото във фурната, защото нямам скара. Стана много вкусно и крехко, марината е
чудесна :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!