Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Панирани патладжани

Панирани патладжани

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Панирани патладжани1 / 2
20/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Знаете, че всяка прекарана в кухнята минута се отплаща стократно, когато сложите на трапезата готовото ястие"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг или по - малко
  • брашно - за овалване
  • яйца - 4 - 5 броя
  • галета - за овалване
  • сол - за поръсване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, нарежете ги на кръгове или елипси по дължина с дебелина около 1/2-1 см или на око. Обилно ги посолете и ги подредете в поднос под наклон.

След 20-30 минути ги измийте от отделилата се течност и ги подсушете много добре с хартия.

По желание може да ги поръсите с черен пипер.

Загрейте мазнина в дълбок тиган за пърженето. Всяко парче патладжан потапяйте последователно в брашно, разбити яйца и галета.

Пускайте леко да се изпържат до апетитен загар от двете страни.

Готовите пържени патладжани отцеждайте върху решетка с тава отдолу.

Поднесете ги като гарнитура или основно ястия, по желание с млечен сос или доматен сос.

Панираните патладжани са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
с бял патладжан става просто небероятно
31.03.2016 15:52