Пълнени свински гърди по елински

28/07/2013
Маргит Ерменкова
отМаргит ЕрменковаНовак
"Гърците са измислили сиртакито и тези вкусни пълнени сивнски гърди по елински "
Приготвяне15 мин.
Готвене115 мин.
Общо130 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 631
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете в хладка вода хляба, след което го отцедете от излишната течност. Смесете го с каймата, яйцето, ситно нарязаната чушка и наситнените зелени подправки. Подправете със сол и черен пипер и омесете кайма, която приберете за 30 минути в хладилник.

Поставете свинските гърди на плот (или маса) и леко ги начукайте. Овкусете ги със сол и черен пипер. Върху тях разстелете равномерно каймата. Навийте ги на руло, което стегнете с дебел конец.

Загрейте зехтина и запържете пълнените свински гърди от всички страни равномерно. Прехвърлете го в подходяща тава, залейте го с мазнината от пърженето, бялото вино и малко вода и печете на умерена (180 градуса) фурна за 90 - 100 минути.

Поднесете с гарнитура салата по избор или задушени зеленчуци.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!