Пуешки шишчета със зеленчуци

27/07/2013
"Пуешкото е новото свинско. Шегуваме се, но не се шегуваме, когато казваме, че тези пуешки шишчета са невероятно вкусни "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 429
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 2 кг филе
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • сусамово олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 6 глави
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 4 бр. червени и жълти
  • картофи - 6 бр. пресни
  • марината за зеленчуците
  • ябълков сок - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • зехтин - 8 с.л.
  • лимони - 2 - 3 с.л. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пуешките гърди на парчета, пододящи за шишове. Подправяме със сол и черен пипер и заливаме със соев сос. Добавяме и сусамовото олио и оставяме месото да се маринова поне 12 часа в хладилник.

Всички зеленчуци се почистват и нарязват на подходящи парчета. Объркват се в дълбока купа и се мариноват за 40-60 минути. Маринатата се получава, като се объркат всички продукти за нея до получаването на еднородна смес.

Нижат се шишчета, като се редуват зеленчуци и месо, до изчерпване на продуктите. Пуешките шишчета се изпичат на средно силна скара или грил, като непрекъснато се обръщат. По желание може от време на време да ги заливате с маринатата на месото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар