Палачинки с брашно от елда

25/07/2013
от ПоляНовак
"Здравословното може да бъде и изключително вкусно, вижте как "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 596
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • за гарниране
  • сьомга - 150 г филе
  • лук - 1 - 2 глави или праз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със солта и захарта и добавете на порции водата и брашното от елда.

Ако е необходимо, коригирайте количеството на водата или брашното, докато се получи стандартната гъстота на палачинково тесто.

Оставете го да престои за 10-15 минути. През това време нарежете лука/праза на полумесеци и накъсайте филетата сьомга.

Намазнете леко тиган с незалепващо покритие и сипвайте по черпак от сместа. Разстелете палачинката и след като се изпече от едната страна, я обърнете от другата.

Оставете да се запече за кратко и отгоре посредата разпределете предварително запържения отделно лук и парченца риба. Прегънете палачинката като плик и я поднесете в чиния.

По съшия начин пригответе и останалите палачинки. Количеството им зависи от размера на тигана, който използвате.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар