Селска питка със сирене

25/07/2013
Свилена Костадинова
отСвилена КостадиноваНовак
"Дали от въздуха или от продуктите, но питите на село стават най-вкусни "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 530
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с киселото мляко и добавете солта, натрошеното сирене и пресятото със содата брашно. Омесете тестото много добре и го оформете на топка. Удряйте топката 30-40 пъти в масата или плота.

Разстелете тестото в намаслена тавичка, надупчете отгоре с пръсти на няколко места и сложете маслото в тях. Пухнете питката да се изпече в по-силна фурна. Готовата питка завийте с кърпа и я оставете да престои така 10 минути. Поднесете я топла.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка
Йорданка
17.06.2014 15:05
По добре е да не слагате маслото по този начин, а след като питката се изпече да се намаже с разтопеното масло.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв