Салата с глухарчета

26/07/2013
"Кой да знае, че глухарчетата на поляната, всъщност са страхотна салата, която отлично подчертава вкуса на младото бяло вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 434
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • глухарчета - 400 г листа
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • лук - 5 - 6 стръка пресен
  • магданоз
  • естрагон
  • черен пипер
  • горчица - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме до твърдост яйцата и ги обелваме. Измитите листа от глухарчета накъсваме и поставяме в дълбока купа.

Двата вида лук нарязваме на ситно и го "претриваме" със сол, след което го добавяме към накъсаната радика. Добавяме и нарязаните домати.

В отделен съд смесваме олиото, горчицата, черния пипер и солта и ги разбъркваме до получаването на еднородна смес, с която заливаме готовата салата.

Украсяваме с резени твърдо сварени яйца и поднасяме.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар