Огретен от патладжани

31/01/2012
нинка
отнинкаНовак
"Ако в Рая на сервират такава храна, то определено не бихме искали да попаднем там!"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 582
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патладжани – 2 кг.
  • олио – 200 мл.
  • сол – 2 с. л.
  • домати – 750 гр.
  • чесън – 2 скилидки
  • босилек – 5 листа
  • зехтин – 1 с. л.
  • мащерка
  • магданоз
  • кашкавал – 100 гр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Oбелете патладжаните. Нарежете ги на дълги парчета с дебелина 1 см. Сложете ги в решетъчен съд, като по малко ги поръсвате с едра сол. Оставете ги да се изцеждат около 1/2 час. Измийте ги обилно, за да махнете солта и подсушете върху кърпа.

Изпържете ги до зачервяване, посолете и сложете в съд с чесън, босилек, магданоз, мащерка и зехтин.

Нарежете доматите, сложете ги на огъня да врат, докато водата изври. Смачкайте ги, посолете на вкус, прибавете и пипер.

В съда, в който ще печете ястието, сложете 1 ред от доматената смес, след това пържените патладжани и настъргания кашкавал. и така до запълване на съда.

Печете до зачервяване. Това ястие е вкусно за консумация както топло, така и студено.подобни рецепти тук

5 16
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Мим
Мим
26.08.2013 18:32
А аз не разбирам какво сложно има да сготвиш ястието с любов, белено, небелено, +, - някоя друга подправка и да му се насладиш изцяло ?! Какво по дяволите е значението на някаква си снимка?!
0
0
Ирена
Ирена
26.08.2013 18:06
Когато потребителите не ни предоставят своя снимка на готовото ястие заедно с рецептата, нашия екип избира подходяща фотография от базата ни данни. Тук е момента да подчертаем, че това не са просто "снимки от чуждестранни сайтове", г-жо Иванова, а става дума за художествени фотографии с платени авторски права. Сами разбирате, че няма как да има 100 процентово съвпадение. Насърчаваме авторите на рецептите да снимат и да споделят с всички кулинарните си постижения.
1
0
Светлана
Светлана
26.08.2013 17:24
Патладан на снимката не обелен,а в рецепта пищат,че трябва да се обели.

2
0

Виж всички коментари или напиши такъв