Пържоли, мариновани с мащерка

29/07/2013
"Винаги мариновайте пържолите, а за най-добри резултати - опитайте тази рецепта за мариновани пържоли с мащерка "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 864
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 бр. пържоли
  • моркови - 1 - 2 моркова
  • лук - 3 - 4 глави
  • мащерка - 1 връзка прясна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 100 мл
  • оцет - 100 мл
  • мас - за пържене
  • брашно - 1 к.л.
  • сметана - 125 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и морковите и ги нарязваме на кръгчета. Леко начукваме пържолите и ги поставяме в подходящ дълбок съд. Покриваме ги с нарязаните зеленчуци. Добавяме ситно нарязаната мащерка, дафиновия лист, оцета и бялото вино.

Оставяме ги да се мариноват за 12 часа в хладилник. Преди приготвяне отцеждаме месото от маринатата. Изпържваме го в сгорещена свинска мас.

В същата мазнина изпържваме лука. Когато омекне, добавяме морковите и останалата марината. Варим соса до редуциране на течността на половина.

Сипваме готварската сметана, в която сме разбъркали брашното, добавяме и пържолите и варим всичко още 10-15 минути на тих огън.

Поднасяме топли с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Kolev
Kolev
25.01.2016 19:13
Добър замисъл,но за "4" пържоли 100 мл.оцет е много не смятате ли?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв