Бабините палачинки

29/07/2013
Гошо и Дораот Гошо и ДораНовак
"По хубаво от бабината кухня няма. Затова днес ви поднасяме тези пухкави палачинки с носталгия към бабината къща! И това е повод да кажем Обичайте бабите и дядовците си!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 404
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват много добре. Прибавят се и другите съставки, разбива се до получаване на гладка смес без бучици брашно.

Паланчинковото тесто престоява за най-малко 30 минути и се изпържват палачинките в тиган с капчици мазнина.подобни рецепти тук

5 22
4 6
3 1
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Чико
Чико
02.12.2014 23:58
Пробвайте тази рецепта. На 100 мл. прясно мляко се полага 1 (едно) яйце. И брашно, колкото поеме за необходимата гъстота. Това не съм го измислил аз, а големи, известни майстори. Другото са мои измишльотини, повярвайте много съм експериментирал. Пробвал съм с други брашна или смес от тях, но нищо не е по-вкусно от пшеничното брашно. Правил съм и различни други бъркочи, но това е най-доброто. А вие може преди брашното да добавите кисело мляко, сметана или нещо друго. Аз чупя 10 яйца и ги разбивам на пяна с равна с.л. захар, после добавям 4-5 с.л. кисело мляко, равна с.л. сол, 1 (един) л. прясно мляко (или наполовина с вода). Започвам да бъркам и да добавям брашното до получаването на нужната гъстота. Сместа правя малко по-рядка, защото после се сгъстява от глутена. Оставям "тестото" да почине 15-20 мин. Разбърквам отново и ако трябва променям гъстотата. После вземам задължително два тигана (ако е един, въобще не започвам) и за нула време приготвям куп палачинки, които пак за нула време биват изядени от хората около мен. Да ви е сладко!
6
0
лили
лили
03.02.2014 20:50
Палачинките с прясно мляко са по хубави
4
4
bobi1234554321
bobi1234554321
10.11.2013 08:52
добре
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв