Вита баница

29/07/2013
Елица
отЕлицаНовак111
"Класическа вита баница! Рецепта за пухкава, мека и много вкусна баница със сирене, поднесена с наслада на цялото семейство!"
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146 025
  • Преглеждания за месеца241
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • за плънката
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 100 - 200 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 - 1 ч.ч.
  • универсално тесто за баници и пици
  • вода - 1 л хладка
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • олио - около 1 к.ч.
  • брашно - към 2 кг (колкото поеме, за да се точи тестото)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате съставките за плънката, като първо разбивате яйцата, прибавяте и останалите съставки.

От съставките за брашното замесете гладко тесто. Разделя се на 4 топки. За баницата се използва само 1 топка, а останалото се замразява във фризера. Когато ви се дояде отново баница или пица (от 1 топка излизат около 2 средни пици), просто размразявате, точите, печете и ядете. Става и с готово тесто.

За баницата се използвате 1/4 от тестото. След като сме измесили добре тестото го разделяме на 4 топки. Всяка топка я разточваме и поръсваме с плънката, навиваме на руло и поставяме в подмазана тавичка. Това се повтаря с всяка кора.

Като приключите, останалата плънка изсипете върху баницата и я оставаме да втаса 30 минути. После я печем на 220 градуса. Като се изпече, се маже с олио, а може и да я задушите малко.

Надявам се рецептата да Ви донесе наслада! Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 24
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Вальо
Вальо
13.10.2016 15:42
"УНИВЕРСАЛНО ТЕСТО ЗА БАНИЦИ И ПИЦИ" - няма такова нещо.
Тестото за баница е без мая.
9
1
mpenkov
mpenkov
12.06.2016 09:12
Маята в тази рецепта е излишна, това са си обикновенни кори, които в случая са навити не е смислено да се ползва мая.
7
3
Джемиле Чешлиева
За неделна закуска са добре. Уръе може и да си похапнем, ако успеем да станем рано сутрин и от сайта на Готвач.бг.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв