Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печурки Марина

Печурки Марина

ЦветаЦвета
Новак
31048
Печурки Марина1 / 2
29/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • печурки - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • лук - 4 стръка пресен
  • чесън - 1 стрък пресен
  • магданоз
  • копър
  • моркови - 1 бр.
  • сметана - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите нарежете на полумесеци, а пънчетата им - на колелца. Старият лук, пресният лук и пресният чесън, както и зелените подправки се нарязват на ситно.

Морковът настържете на средното ренде. Всичко се смесва и задушава под капак в горещо масло.

Щом омекнат гъбите, се посолява и подправя с черен пипер. Добавете сметаната и ястието ври още 2-3 минути на тих огън. Поднася се горещо, гарнирано с варени броколи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цвета
Цвета
Ам към Елена,въпрос на вкус е.Не е нужно д слагате нещо,което не,Ви харесва.Много ясно,че можете да промените/измените някой продукти.
Мария А благодаря,Ви.Радвам се,че,Ви е харесало и бона-апети от мен. :)
04.08.2013 16:29
Мария А
Мария А
Какви са тези глупости "много ви моля без броколи", като не искате броколи, не слагайте. Рецептата е страхотна, отива и на месо, и като самостоятелна гарнитура и въобще на когото както му харесва. Не се чудете за какво да мрънкате, а оценявайте идеята, рецептата, резултатът.
Браво на автора и благодаря за идеята, чесън и моркови не бях добавяла, а те придават много приятен аромат.
01.08.2013 21:44
1
Елена
Елена
Много Ви моля, нека да е без броколи!
31.07.2013 09:50