Сладкиш с цели ябълки

30/07/2013
от ДарияНовак
"Вкусен сладкиш с ябълкова изненада!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 561
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Извадете семенната част на ябълките, като запазите цялостта им. Всяка ябълка надупчете на няколко места с вилица.

Подредете ябълките в подмазана тавичка, направете леки прорези по повърхността им с нож и ги полейте ги със сока от лимона и меда. Пъхнете ги да се изпекат в предварително загряна фурна за 15 минути.

На всеки 5 минути обръщате ябълките, след което ги извадете и ги оставете леко да изстинат.

За сладкиша разбийте маслото и изварата. Постепенно прибавете яйцата, пудрата захар, пресятите заедно брашното и бакпулвера.

Сипете сместа във форма, застлана с хартия за печене и напъхайте ябълките вътре.

В дупчиците им сложете смес от червените боровинки и канела. Изпечете сладкиша в загряна на 180 градуса фурна за около 40-45 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Бистра
Бистра
31.07.2013 19:30
Без да съм го направила още знам че, ще бъде страхотен !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв