Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мариновани Гъби»Мариновани манатарки и печурки

Мариновани манатарки и печурки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Мариновани манатарки и печурки1 / 2
05/08/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-4
"Уникално вкусна салата, която се приготвя за нула време!"

Необходими Продукти

  • гъби - манатарки 650 гр.
  • гъби - печурки - 750 гр.
  • оцет - 200 мл.
  • олио - 80 мл.
  • зехтин - 10 - 15 мл.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 3 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • бахар - 2 зърна
  • сол
  • целина - листа
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете добре почистените и нарязани на филийки гъби около 20 мин.

Пригответе маринатата от гореописаните продукти с литър вода без копъра и сложете в нея сварените гъби за 10 - 15 мин. на тих огън. Охладете и отцедете от маринатата, поръсете с пресния копър.

Сервирайте като предястие или салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: