Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с леща

Макарони с леща

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Макарони с леща1 / 2
04/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6
"Не, не е постно - а много вкусно и ароматно. Затова не се колебайте, грабвайте вилицата и нападайте"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г
  • чесън - 3 скилидки
  • бекон - 100 г
  • домати - 3 бр. (може и консервирани)
  • олио - 2 с.л.
  • леща - 200 г
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • магданоз - 1 връзка
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лещата и я промиваме под силна струя студена вода, след което я оставяме да се отцеди.

Загряваме мазнината и запържваме зо хрупкавост бекона, който сме нарязали на по-едри парчета. Изваждаме го и същата мазнина запържваме за кратко ситно нарязаните скилидки чесън. Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме лещата.

Заливаме с бульона и варим на умерен огън около 25 минути. Добавяме настърганите домати и варим още 10 минути.

Сваряваме спагетите в подсолена вода вода според упътването на опаковката. Отцедете, залейте с готовия сос с леща и поднесете обилно поръсени с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: