Пикантни заешки бутчета

03/08/2013
от МарианаНовак
"Заешкото си иска майстор, затова ние планираме да участваме само в яденето "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 395
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 4 бр. бутчета
  • горчица - 5 с.л. дижонска
  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 200 мл пилешки
  • бяло вино - 200 мл
  • макарони - 240 г - вместо макарони може да се сложат картофи
  • сметана - 200 г
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • мащерка
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да се загрява до 200 градуса. През това време смесете зехтина и горчицата и с получената смес намажете подсушените заешки бутчета.

Сложете ги в подходяща тавичка, овкусете с мащерка и розмарин, залейте с бялото вино и бульона и изпечете в загрятата фурна за 40-45 минути.

Готовите бутчета извадете в затоплена чиния и покрийте с фолио за 15 минути за да се задушат.

Сварете макароните според упътването им. Отцедете ги от водата.

Съда, в който сме пекли бутчетата поставете на котлона. Сипете вътре сметаната и кипнете на умерен огън. Оставете за 2-3 минути, след което отстранете от котлона и застройте с разбития жълтък.

Поднасяме заешките бутчета върху канапе от макарони /или картофи/ и заливаме с ароматен сос.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар