Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено Агнешко»Задушено агнешко по магелански

Задушено агнешко по магелански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Задушено агнешко по магелански1 / 2
20/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • агнешко месо - бут 600 гр.
  • масло - 40 гр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 8 малки глави
  • бяло вино - 100 гр.
  • розмарин
  • мащерка
  • карамфил - 8 бр.
  • канела - парченце
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме осоленото и поръсено с черен пипер месо в 20 гр. масло, прибавяме подправките, и почистените цели главички лук, в които е забито по едно зрънце карамфил, наливаме малко вода и задушаваме под похлупак до омекване в слаба фурна.

При задушаването заливаме месото със соса и доливаме по малко вода.

Изпържваме в масло ситно нарязаните люта чушка, чесън и магданоз, заливаме със сос от печеното месо и виното, задушаваме 10 минути.

Отстраняваме розмарина и канелата, заливаме нарязаното на порции месо със соса и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: