Традиционен Български Гювеч

от nikolНовак
21/02/2010
"Вкусно, много вкусно, най-вкусно. От тази класика, по-вкусна няма"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6-8
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118 282
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят останалите зеленчуци, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички. Когато омекне месото, се прибавя останалата мазнина и нарязаните на едро картофи.

Ястието се прехвърля в гювеч и се пече. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро.

Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз

Може да се направи както в гювеч, така и в малки гювечета.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 25
4 9
3 11
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Албена Асенова-Писева
Правя гювеч,но тази рецепта ми се вижда много по добра от моята.Благодаря за рецептата.
1
0
Живко
Живко
26.01.2015 14:15
Това яастие е неверояатно пробвайтего няама да сажеляавате
1
2
руми
руми
26.12.2014 08:33
супер е
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти