неделя, 26 октомври

Традиционен Български Гювеч

Публикувана от:
Видяно: 84 572 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Традиционен Български Гювеч
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг . може и с телешко или агнешко
  • лук - 150 гр.
  • чесън - 2 глави на скилиди
  • патладжани - 500 гр.
  • домати - 150 гр.
  • чушки - 150 гр.
  • мазнина - 150 мл.
  • картофи - 1 кг.
  • тиквички - 300 гр.
  • бамя - 300 гр.
  • грах - 300 гр.
  • зелен фасул - 300 гр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • вино - 100 мл.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне на Традиционен Български Гювеч

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят останалите зеленчуци, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички. Когато омекне месото, се прибавя останалата мазнина и нарязаните на едро картофи.

Ястието се прехвърля в гювеч и се пече. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро.

Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз

Може да се направи както в гювеч, така и в малки гювечета.

4.2 от 40 Гласа

Отзиви (10)

  • 1
    0
    Отговор
    Ан...

    2014-02-02, Оценка 5 от 5 за Традиционен Български Гювеч

    много яко стана невероятен е гювечаа
  • 1
    0
    Отговор
    Мирослав

    2014-01-15, Оценка 5 от 5 за Традиционен Български Гювеч

    Супер добър гювеч!
  • 3
    1
    Отговор
    коко

    2013-10-05, Оценка 4 от 5 за Традиционен Български Гювеч

    Това със сиренето и яйцето е абсолютна измишльотина-става въпрос за ГЮВЕЧ .а не сирене по шопски ! И когато се готвят червени меса т.е. свинско и телешко се слага чермено вино -за незнаещите и начинаещите....
  • 1
    0
    Отговор
    YNK

    2013-08-04, Оценка 5 от 5 за Традиционен Български Гювеч

    Търсих рецепта за традиционен гювеч и тази е чудесна. Много благодаря.
  • 0
    1
    Отговор
    Gabriela

    2013-02-11, Оценка 4 от 5 за Традиционен Български Гювеч

    Само не сте пояснили дали виното е бяло или червено (предполагам е червено), и че грахът е по желание, не е задължителен. Също и, че при малките гювечета се слага сирене и отгоре се чупи по 1 яйце във всяко!
  • 2
    0
    Отговор
    Мила

    2012-06-06, Оценка 5 от 5 за Традиционен Български Гювеч

    Много вкусно,благодаря за рецептата:))
  • 0
    0
    Отговор
    Дан

    2011-03-17, Оценка 4 от 5 за Традиционен Български Гювеч

    Благодаря на Никол, скоро изпълних рецептата много съм доволен. Със здраве Никол.
  • 0
    0
    Отговор
    fcb

    2010-12-05, Оценка 4 от 5 за Традиционен Български Гювеч

    Много ми помогна.
  • 0
    0
    Отговор
    Някой

    2010-10-05, Оценка 4 от 5 за Традиционен Български Гювеч

    Рецептата си е много добре написана, това, че някой не може да чете или да разбира, си е негов проблем.
  • 0
    0
    Отговор
    pti

    2010-10-05, Оценка 4 от 5 за Традиционен Български Гювеч

    Очевидно чушките, картофите, доматите и др. са още по - останали.

Домашна и уникална рецепта за Традиционен Български Гювеч. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай останалите рецепти за Традиционен Български Гювеч. Изпитани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Препоръки как се приготвя Традиционен Български Гювеч в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.