Да помогнем на Мишо да проходи

Традиционен Български Гювеч

21/02/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8
Изпрати Традиционен Български Гювеч
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо110 849
  • Преглеждания за месеца1214
  • Преглеждания за седмицата302
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг . може и с телешко или агнешко
  • лук - 150 гр.
  • чесън - 2 глави на скилиди
  • патладжани - 500 гр.
  • домати - 150 гр.
  • чушки - 150 гр.
  • мазнина - 150 мл.
  • картофи - 1 кг.
  • тиквички - 300 гр.
  • бамя - 300 гр.
  • грах - 300 гр.
  • зелен фасул - 300 гр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • вино - 100 мл.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Традиционен Български Гювеч

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят останалите зеленчуци, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички. Когато омекне месото, се прибавя останалата мазнина и нарязаните на едро картофи.

Ястието се прехвърля в гювеч и се пече. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро.

Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз

Може да се направи както в гювеч, така и в малки гювечета.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 48 гласували
5 23
4 9
3 11
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Албена
13.02.2016 11:19
Правя гювеч,но тази рецепта ми се вижда много по добра от моята.Благодаря за рецептата.
0
0
Живко
26.01.2015 14:15
Това яастие е неверояатно пробвайтего няама да сажеляавате
1
2
руми
26.12.2014 08:33
супер е
0
0
Ан...
02.02.2014 20:26
много яко стана невероятен е гювечаа
1
0
Мирослав
15.01.2014 19:50
Супер добър гювеч!
1
0
коко
05.10.2013 02:57
Това със сиренето и яйцето е абсолютна измишльотина-става въпрос за ГЮВЕЧ .а не сирене по шопски ! И когато се готвят червени меса т.е. свинско и телешко се слага чермено вино -за незнаещите и начинаещите....
6
3
YNK
04.08.2013 18:36
Търсих рецепта за традиционен гювеч и тази е чудесна. Много благодаря.
3
0
Gabriela
11.02.2013 00:25
Само не сте пояснили дали виното е бяло или червено (предполагам е червено), и че грахът е по желание, не е задължителен. Също и, че при малките гювечета се слага сирене и отгоре се чупи по 1 яйце във всяко!
0
4
Мила
06.06.2012 01:11
Много вкусно,благодаря за рецептата:))
2
1
Дан
17.03.2011 18:20
Благодаря на Никол, скоро изпълних рецептата много съм доволен. Със здраве Никол.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Традиционен Български Гювеч. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай останалите рецепти за Традиционен Български Гювеч. Изпитани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Препоръки как се приготвя Традиционен Български Гювеч в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.