петък, 4 септември

Традиционен Български Гювеч

Публикувана от:
Видяно: 93 866 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Традиционен Български Гювеч
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг . може и с телешко или агнешко
  • лук - 150 гр.
  • чесън - 2 глави на скилиди
  • патладжани - 500 гр.
  • домати - 150 гр.
  • чушки - 150 гр.
  • мазнина - 150 мл.
  • картофи - 1 кг.
  • тиквички - 300 гр.
  • бамя - 300 гр.
  • грах - 300 гр.
  • зелен фасул - 300 гр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • вино - 100 мл.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне на Традиционен Български Гювеч

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят останалите зеленчуци, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички. Когато омекне месото, се прибавя останалата мазнина и нарязаните на едро картофи.

Ястието се прехвърля в гювеч и се пече. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро.

Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз

Може да се направи както в гювеч, така и в малки гювечета.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.0 от 43 Гласа

Отзиви (12)

1
0
Отговор
Живко

2015-01-26, Оценка 5.0 от 5 за Традиционен Български Гювеч

Това яастие е неверояатно пробвайтего няама да сажеляавате
0
0
Отговор
руми

2014-12-26, Оценка 5.0 от 5 за Традиционен Български Гювеч

супер е
1
0
Отговор
Ан...

2014-02-02, Оценка 5.0 от 5 за Традиционен Български Гювеч

много яко стана невероятен е гювечаа
1
0
Отговор
Мирослав

2014-01-15, Оценка 5.0 от 5 за Традиционен Български Гювеч

Супер добър гювеч!
4
2
Отговор
коко

2013-10-05, Оценка 4.0 от 5 за Традиционен Български Гювеч

Това със сиренето и яйцето е абсолютна измишльотина-става въпрос за ГЮВЕЧ .а не сирене по шопски ! И когато се готвят червени меса т.е. свинско и телешко се слага чермено вино -за незнаещите и начинаещите....
2
0
Отговор
YNK

2013-08-04, Оценка 5.0 от 5 за Традиционен Български Гювеч

Търсих рецепта за традиционен гювеч и тази е чудесна. Много благодаря.
0
3
Отговор
Gabriela

2013-02-11, Оценка 4.0 от 5 за Традиционен Български Гювеч

Само не сте пояснили дали виното е бяло или червено (предполагам е червено), и че грахът е по желание, не е задължителен. Също и, че при малките гювечета се слага сирене и отгоре се чупи по 1 яйце във всяко!
2
0
Отговор
Мила

2012-06-06, Оценка 5.0 от 5 за Традиционен Български Гювеч

Много вкусно,благодаря за рецептата:))
0
0
Отговор
Дан

2011-03-17, Оценка 4.0 от 5 за Традиционен Български Гювеч

Благодаря на Никол, скоро изпълних рецептата много съм доволен. Със здраве Никол.
0
0
Отговор
fcb

2010-12-05, Оценка 4.0 от 5 за Традиционен Български Гювеч

Много ми помогна.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

  • Гювеч
  • Традиционен ментов сос
  • Традиционна Гръцка Салата

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Традиционен Български Гювеч. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай останалите рецепти за Традиционен Български Гювеч. Изпитани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Препоръки как се приготвя Традиционен Български Гювеч в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.