Вита баница със сирене

24/04/2009
miglena
отmiglenaНовак
"Само миризмата на тази вита баница със сирене е достатъчна да ни събуди и доведе на масата за закуска!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 485
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно
  • олио – 2 с. л.
  • сол – 1 ч. л.
  • оцет – 1 с. л.
  • вода – хладка 2 ч. ч.
  • масло - 125 гр.
  • сирене – 300 гр.
  • извара – твърда 100 гр.
  • яйца – 5 - 6 бр.
  • кисело мляко – 1 с. л.
  • сода за хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто и месете докато започне да прави мехурчета. Можете да го постигнете и като биете тестото в масата. Оставя се малко да се отпусне, оформено предварително на малки топки.

Топката се разточва с точилка, докато стане колкото чиния, а след това се започва дърпането. Накрая кората се взема на ръце и се разтегля във въздуха, като се внимава да не станат дупки.

Слага се върху покривка, краищата се обрязват и тогава се навива на рула с плънка от сиренето, изварата, 4 яйца, содата и киселото мляко.

Навива се в предварително намазана тава.

Поръсва се с олио или масло и се пече в умерена фурнаподобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар