Вита баница със сирене

24/04/2009
от miglenaНовак
"Само миризмата на тази вита баница със сирене е достатъчна да ни събуди и доведе на масата за закуска!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 735
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно
  • олио - 2 с. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • оцет - 1 с. л.
  • вода - хладка 2 ч. ч.
  • масло - 125 гр.
  • сирене - 300 гр.
  • извара - твърда 100 гр.
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • кисело мляко - 1 с. л.
  • сода за хляб

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто и месете докато започне да прави мехурчета. Можете да го постигнете и като биете тестото в масата. Оставя се малко да се отпусне, оформено предварително на малки топки.

Топката се разточва с точилка, докато стане колкото чиния, а след това се започва дърпането. Накрая кората се взема на ръце и се разтегля във въздуха, като се внимава да не станат дупки.

Слага се върху покривка, краищата се обрязват и тогава се навива на рула с плънка от сиренето, изварата, 4 яйца, содата и киселото мляко.

Навива се в предварително намазана тава.

Поръсва се с олио или масло и се пече в умерена фурнаподобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар