Задушени пилешки воденички

08/08/2013
Тинка
отТинкаНовак
"Не подминавайте воденичките на рафта в магазина - те са не само отлично предястие, но от тях може да си приготви и много вкусна манджа!"
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 487
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките и ги варете до омекване. Прецедете ги и ги измийте добре. Оставете си около 250-300 мл бульон. Нарежете лука на полумесеци.

Задушете го под капак в олиото и отделения бульон. Когато лукът поомекне добавете нарязаните на ситно домати. Прибавете мед и сол на вкус. Оставя се да ври около 5 минути, след което се добавят воденичките и риганът.

Оставете ястието да се готви още 5 минути. Ако сосът е твърде рядък, може да го сгъстите с 1 с.л. брашно. Ако въобще не желаете да има сос, гответе воденичките докато останат само на мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!