Чийзкейк с праскови

10/08/2013
Вероника М.
отВероника М.Новак
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 499
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма, която има диаметър около 24-26 см. Смесете разтопеното масло със захарта и яйцето. Сложете бакпулвера и постепенно прибавете брашното. Размесете тестото и оформете топка.

След това го разточете и покрийте съда за печене, като издърпате краищата така, че да могат да покрият и стените на формата. Сложете го в хладилник за 30 минути. През това време се приготвя плънката.

Смесете сока от половин лимон с обикновената и ваниловата захар. Отделно разбийте изварата със сметаната и яйцата.

Съберете двете смеси и прибавете към тях нишестето. Разбивайте до получаването на еднородна консистенция. Извадете формата с тестото от хладилника.

Изсипете сместа и отгоре наредете парченца праскови. Чийзкейка се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мама миа
Мама миа
10.10.2013 20:01
Ще го направя утре.:)
0
0
анка
анка
02.09.2013 10:45
стана разкошен благодаря36


0
0
Ирена
Ирена
19.08.2013 09:53
Сметаната, която се използва за приготвянето на сладкиша е заквасена.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв