Кюфтета в бял сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тези класически кюфтета в бял сос са наслада за сетивата и изискано ястие за всеки повод. Многократно изпитана и сготвена рецепта"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • магданоз - 4 стръка
  • бульон - 1 зеленчуков
  • брашно - за овалване
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • ЗА СОСА
  • брашно - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (200 г)
  • масло - 50 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с лука и магданоза, добавете ориза, яйцето и чубрицата. В тенджера с вряща вода пуснете бульона и едно по едно вече оформените кюфтенца, които предварително са оваляни в брашно. Варете ги докато набъбне оризът.

В дълбок тиган загрейте маслото и в него сипете предварително смесените яйца, кисело мляко и брашно. Бъркайте на слаб огън до сгъстяването на сместа.

Гребвайте от бульона, в който са варени кюфтета и бъркайте непрекъснато. Трябва да се получи гъст сос. Сервирайте кюфтетата, залети със соса и поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
557
435
311
26
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#310153
Потребител#310153
Лесна и вкусна резепта!?
19.10.2023 22:58
Анонимен
Анонимен
Mnogo dobra recepta
10.09.2023 16:21
Анна
Анна
Рецептата ми излиза при веган рецепти... Коригирайте раздела за веганска храна, моля!
07.03.2020 04:51
2
1
Покажи всички подкоментари
Марияна
Марияна
Получиха се много вкусни кюфтета със сос.Много добре обяснена рецепта.Птибавянето на течността е според желаната гъстота предполагам.Направих соса с домашно яйца и стана вкусен с хубав жълт цвят.В кюфтета прибавих леко попарен ориз, а не суров.
07.08.2018 19:56
8
2
Миглена
Миглена
Много вкусно! За първи път правя и категорично пак ще повторя !
10.02.2018 10:51
4
4
donikadankova
donikadankova
Mного е вкусна, аз добавих и малко чесън.
04.03.2017 15:37
6
1
Вили Колева
Вили Колева
Рецепта е много вкусна, аз си направих с цели яйца не само с жълтък и въпреки това пак стана много вкусно. Не се пресича стига си бърка интензивно докато се сгъсти .
23.01.2017 23:11
1
1
Мария Гулекова
Мария Гулекова
Много вкусни!
17.01.2017 21:33
2
Росица Благоева
Росица Благоева
Vkusno
01.06.2016 13:12
2
2
К К
К К
много хубаво са приготвени!
17.05.2016 21:07
1
1
веси
веси
Днес ги готвих.От яйцата вземам само жълтъците (4 бр, )Подправям с черен пипер и лимон
28.02.2016 14:59
12
анелиа
анелиа
колко вода да сипа за булона
17.07.2015 10:27
40
4
Аз
Аз
Яката работа.Яка е рецептата. Яки са и кюфтетата. 6 +
16.04.2015 16:48
6
5
николай
николай
Много е хубава манджата
03.03.2015 16:00
4
1
Соня
Соня
Може предварително да сварите леко ориза, преди да го сложите в кюфтетата. Съкращавате времето за варене и си гарантирате липсата на твърди зрънца!
07.02.2015 15:41
28
5
Narin
Narin
Qkooo mnogo vkusnoo
02.02.2015 18:19
1
1
Дария
Дария
Моля да уточнявате като пишете яйца дали са целите или само жълтъка, понеже сложих цели и се пресече соса, добре че имах още бульон да забъркам наново.
21.01.2015 18:31
10
8
Dolly
Dolly
Станаха страхотни, благодаря за рецептата! :)
20.10.2014 21:20
4
4
Студента
Студента
Като се сварят кюфтетата се махат от котлона нали? Понеже ми е само един и докато правя соса те да не са на огън.
14.08.2014 15:40
9
2
Готвоч 123
Готвоч 123
Благодаря за рецептата
09.08.2014 15:53
5