Патладжани с кайма и доматен сос

09/08/2013
Йоанна
отЙоаннаНовак
"Едно лятно изкушение, на което никой не може да устои!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 923
  • Преглеждания за месеца1202
  • Преглеждания за седмицата214
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните на две по дължина и го посолете. Оставете ги да престоят 30 минути и ги изплакнете. Издълбайте вътрешността им и я нарежете. Запържете половината от лука с вътрешността на патладжана и каймата. Подправете с чубрица и черен пипер.

Останалата част от лука се запържва с чесъна и се добавят доматите. Подправете с босилек, риган /или подправки по избор/. Оставете сместа да поври 10-тина минути.

Наредете патладжаните в подходяща тавичка, полейте ги с олио и ги напълнете с плънка от каймата, след което се заливат и с доматения сос.

Пълнените патладжани се пекат за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Поръсете с кашкавал и изключете фурната. Оставете ги вътре докато кашкавалът се разтопи.подобни рецепти тук

5 8
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сефарад
Сефарад
11.08.2013 11:53
Чудесна рецепта. Много е вкусно ! Често си я готвя!! Препоръка- консумирайте след няколко часа. Ставя по - зрял вкуса!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв