Нежна малинова торта

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Нежна малинова торта1 / 2
13/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • сметана - 300 мл течна
  • яйца - 3 бр. белтък
  • пудра захар - 80 г
  • малини - 400 г
  • захар - 100 г кристална
  • масло - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • кроасани - 1 1/2 ч.ч. натрошени
  • лимони - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме сметаната, ваниловата захар и кристалната захар кипваме сместа на умерен огън при непрекъснато бъркане. Намаляваме котлона и варим 30 минути на тих огън.

Сваляме от огъня, оставяме да се охлади и разбиваме с миксер. Отделяме около 1/3 от малините за украса. Останалите малини намачкваме на пюре. Добавяме към тях малко студена вода и претриваме през сито за да премахнем семките.

Добавяме малинови сок към охладената сметана и разбъркваме за да се смесят. Отделяме белтъците на яйцата и ги разбиваме на пяна, заедно с пудрата захар и 1 с.л. лимонов сок, след което внимателно ги добавяме към сметаново - малиновата смес.

Покриваме сместа с фолио и прибираме за 2-3 часа във фризер. Изваждаме, разбиваме с миксер и отново прибираме за още 2-3 часа.

Докато сладоледената плънка се охлажда, смесваме кроасановите трохи с меда и маслото. Разбъркваме до получаването на еднородна маса, която разпределяме по дъното и стените на предварително намазнена малка тавичка.

Запичаме блата за тортата в загрята до 200 градуса фурна за 10 минути, след което изваждаме и оставяме да се охлади напълно.

Напълваме формата със сладоледената смес, като подравняваме повърхността с помощта на лъжица или шпатула. Украсяваме с остатъка от малините и прибираме в хладилник. Изваждаме непосредствено преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: