Сладки карамелизирани ябълки

17/08/2013
Валерия
отВалерияНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 312
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесвате брашното, нишестето и 40 г вода и разбивате до получаването на средно гъста смес за паниране.

Ябълките се измиват, обелват, нарязват на четвъртини и се почистват от семките и сърцевината.

Загрейте половината от олиото и изпържете в него ябълките, които предварително сте потопили в брашнената панировка, до готовност. Оставете панираните ябълкови парченца върху салфетка за да се отцедят от излишната мазнина.

Намажете една чиния с 1 с.л. олио и я пригответе до печката. Пригответе и дълбока купа, пълна с вода, в която сте поставили кубчета лед.

Смесете захарта с 1 к.ч. вода и 1 с.л. олио. Загрейте сместа на умерено силен огън за около 10 минути, след което добавете сусамовото семе и добри разбъркайте.

Потопете всяко парче панирана ябълка за кратко в карамелената смес. С помощта на щипки или две лъжици го извадете върху намаслената чиния, само колкото съвсем леко за се отцеди и го пуснете в купата с ледена вода, за да се втвърди обвивката.

Отцедете карамелизираните ябълки от излишната течност и поднесете веднага. По желание може да ги поръсите с малко канела или ванилова захар.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя Лулчева
Катя Лулчева
20.08.2013 09:23
Това е фантазия- приготвяла съм тези ябълки, но действително трябва да се консумират веднага, защото като престоят, сокът от тях, разтопява карамела.Веднъж ме поканиха на гости и занесох от този десерт, приготвен преди няколко часа- вместо да обера овациите,умрях от срам!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв