Италиански оризов пудинг

20/07/2011
наташа
отнаташаНовак
"Десертите винаги са на почит, особено когато са толкова вкусни, колкото този италиански оризов пудинг "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 270
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 1 л.
  • ориз – 3/4 ч. ч.
  • ванилия
  • захар – 1 ч. ч.
  • нишесте – 1 пакетче ванилия
  • масло – 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага в тенджера с 1 ч. ч. вода и се вари за 2 минути.

Постепенно прибавяме млякото, като бъркаме непрекъснато докато оризът поеме всичкото мляко и се сгъсти. Готовия ориз сваляме от котлона и оставяме да се охлади.

Кремът се разбива според указанията на производителя и се прибавя ванилията, захарта и кравето масло. Разбъркваме хубаво и кремчето се оставя да изстине.

Постепенно се прибавя към изстиналия ориз.

Разпределя се в купички и се поръсва с канела.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ана
Ана
20.08.2013 16:26
И на мен не ми стана ясно това с крема. Не трябва ли да се сложи преди да се свали от огъня, за да се свари?
0
0
Тин
Тин
20.07.2011 10:19
Крема като се разбърка, не се ли вари ? Само разбъркан със 100 мл. вода и се прибавя към сварения ориз с млякото ? Няма ли да е суров ? Обяснете допълнително, защото не е много ясно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв