Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Италиански оризов пудинг

Италиански оризов пудинг

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
20/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Десертите винаги са на почит, особено когато са толкова вкусни, колкото този италиански оризов пудинг"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л.
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • ванилия
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 пакетче ванилия
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага в тенджера с 1 ч. ч. вода и се вари за 2 минути.

Постепенно прибавяме млякото, като бъркаме непрекъснато докато оризът поеме всичкото мляко и се сгъсти. Готовия ориз сваляме от котлона и оставяме да се охлади.

Кремът се разбива според указанията на производителя и се прибавя ванилията, захарта и кравето масло. Разбъркваме хубаво и кремчето се оставя да изстине.

Постепенно се прибавя към изстиналия ориз.

Разпределя се в купички и се поръсва с канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ана
Ана
И на мен не ми стана ясно това с крема. Не трябва ли да се сложи преди да се свали от огъня, за да се свари?
20.08.2013 16:26
Тин
Тин
Крема като се разбърка, не се ли вари ? Само разбъркан със 100 мл. вода и се прибавя към сварения ориз с млякото ? Няма ли да е суров ? Обяснете допълнително, защото не е много ясно.
20.07.2011 10:19