Тиквички бюрек

15/08/2013
Анелия
отАнелияНовак
"Зеленчуково изкушение, на което ще се поддадете с удоволствие!"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 643
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно нарежете тиквичките на дължина на филии или на кръгчета с дебелина около 1 см. Леко ги осолете и ги оставете около 10 минути да се отцедят.

Загрейте мазнината и изпържете тиквичките. Извадете ги върху салфетка за да попият излишната мазнина.

В дълбока купа намачкайте сиренето. Добавете наситнения копър и 1 яйце. Разбъркайте до получаването на еднородна смес. Нанесете слой смес върху една от тиквичките и отгоре покрийте с друга филия. Направете така с всички тиквички до изчерпваме на сместа.

Притиснете тиквичките леко за да залепнат, след което ги потопете последователно в брашно, предварително разбитите 2 бр. яйца и последно в галета. Изпържете до златисто от двете страни.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 21:08
супер е само дето напоследък правя панировката с бира :) много е по-вкусно
0
0
добър готвач
добър готвач
19.08.2013 12:24
същата рецепта може да се приложи и при патладжана,става много добре
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв