Пържено пиле със стафиди и маслини

19/08/2013
Ванеса
отВанесаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 067
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите във вермута и ги оставете поне 2 часа на хладно.

Пасирайте чесъна заедно с магданоза и портокаловия сок и с получената марината залейте пилешките гърди и оставете поне 1-2 часа на хладно да се мариноват.

Пресейте брашното с пипера и солта в подходяща купа. Оваляйте пилешките гърди в овкусеното брашно и ги изпържете в силно сгорещения зехтин до зачервяване. Извадете гърдите от тигана и ги приберете на топло. Отцедете мазнината.

В същия тиган загрейте маслото и вермута от отцедените стафиди. Бъркайте непрекъснато докато кипне. Оставете го да ври 1 минути, след което добавете стафидите, маслините, бадемите и пилешките гърди.

Намалете силата на котлона и запържете ястието за 10 минути, като от време на време обръщате пилешкото филе.

Поднесете топло с гарнитура от задушен ориз.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар