Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Ненаситната монахиня

Ненаситната монахиня

ЕлицаЕлица
Новак
11172564
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Знаете ли откъде идва името на този прословут сладкиш? Опитайте и ще разберете защо дори монахините не могат за му устоят"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 без 2 белтъка
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 1 прахче
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 1 пакетче
  • за глазурата
  • яйца - 2 белтъка
  • захар - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се слагат на дъното на подмазана формата за печене.

Отгоре се изсипва полученото тесто от изброените продукти.

След като се изпече, се обръща - така орехите са отгоре. Правят се дупки с ширина на молив с някакъв кухненски предмет, може с вилица.

Приготвяме продуктите за сиропа и го слагаме да заври.

Заливаме с готовия сироп сладкиша върху дупките.

Правим глазура от 2 белтъка и захарта, намазваме сладкиша и го запичаме само горна фурна.

Да Ви е сладко!

Ненаситната монахиня е страхотен десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
510
49
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ани
Ани
Много добра рецепта :) стана невероятно вкусно ! преди време бях пробвала с друга рецепта на този сладкиш,но не се получи.благодаря :))))
13.12.2013 16:48
Tsveti
Tsveti
страхотна рецпта! Благодаря! :)
29.11.2013 01:08
2
1
Боби
Боби
Опитах с готови блатове и се получи много добре .
25.11.2013 19:33
1
Частно лице
Частно лице
ох тоя десерет страшно ме изкушава от дълго време знам, че е много вкусен защото съм хапвала от него и ще го направя скоро. Искам да попитам само, защото блата е толкова тъмен на снимката в тестото няма какаво ? само от сиропа ли става с този цвят ?
04.10.2013 23:03
7
unbottend
unbottend
Моята баба ме е учила в сиропа да слагам и една капачка ром. Става разкошно. Тогава обаче десертът се нарича ,,Жадната монахиня".
02.09.2013 18:58
1
Ирена
Ирена
Рецептата е изпитана и невероятно вкусна. Някой да не е прекалил със сиропирането ;)
27.08.2013 12:15
Ioana
Ioana
хора,не знам как е нарязано парче за снимката,но моята торта трябваше да я кусаме...
26.08.2013 18:42
2
1
1
Покажи всички подкоментари