Ненаситната монахиня

от ЕлицаНовак
19/08/2013
"Знаете ли откъде идва името на този прословут сладкиш? Опитайте и ще разберете защо дори монахините не могат за му устоят "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо51 467
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата389
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 6 без 2 белтъка
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 1 прахче
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 1 пакетче
  • за глазурата
  • яйца - 2 белтъка
  • захар - 10 с.л.

Приготвяне на Ненаситната монахиня

Орехите се слагат на дъното на подмазана формата за печене. Отгоре се изсипва полученото тесто от изброените продукти.

След като се изпече, се обръща - така орехите са отгоре. Правят се дупки с ширина на молив с някакъв кухненски предмет, може с вилица. Приготвяме продуктите за сиропа и го слагаме да заври.

Заливаме с готовия сироп сладкиша върху дупките. Правим глазура от 2 белтъка и захарта, намазваме сладкиша и го запичаме само горна фурна.

Да Ви е сладко![подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 24 гласували
5 9
4 7
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Ани
13.12.2013 16:48
Много добра рецепта :) стана невероятно вкусно ! преди време бях пробвала с друга рецепта на този сладкиш,но не се получи.благодаря :))))
0
0
Tsveti
29.11.2013 01:08
страхотна рецпта! Благодаря! :)
2
0
Боби
25.11.2013 19:33
Опитах с готови блатове и се получи много добре .
0
0
Частно лице
04.10.2013 23:03
ох тоя десерет страшно ме изкушава от дълго време знам, че е много вкусен защото съм хапвала от него и ще го направя скоро. Искам да попитам само, защото блата е толкова тъмен на снимката в тестото няма какаво ? само от сиропа ли става с този цвят ?
0
0
unbottend
02.09.2013 18:58
Моята баба ме е учила в сиропа да слагам и една капачка ром. Става разкошно. Тогава обаче десертът се нарича ,,Жадната монахиня".
1
0
Ирена
Ирена
27.08.2013 12:15
Рецептата е изпитана и невероятно вкусна. Някой да не е прекалил със сиропирането ;)
0
0
Ioana
26.08.2013 18:42
хора,не знам как е нарязано парче за снимката,но моята торта трябваше да я кусаме...
2
0
име
13.12.2013 16:59
хахахахах
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Свързани Рецепти

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Още от категориите

Още рецепти с