Ненаситната монахиня

Елицаот ЕлицаНовак
19/08/2013
"Знаете ли откъде идва името на този прословут сладкиш? Опитайте и ще разберете защо дори монахините не могат за му устоят "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо63 279
  • Преглеждания за месеца1184
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Орехите се слагат на дъното на подмазана формата за печене. Отгоре се изсипва полученото тесто от изброените продукти.

След като се изпече, се обръща - така орехите са отгоре. Правят се дупки с ширина на молив с някакъв кухненски предмет, може с вилица. Приготвяме продуктите за сиропа и го слагаме да заври.

Заливаме с готовия сироп сладкиша върху дупките. Правим глазура от 2 белтъка и захарта, намазваме сладкиша и го запичаме само горна фурна.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 8
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Ани
Ани
13.12.2013 16:48
Много добра рецепта :) стана невероятно вкусно ! преди време бях пробвала с друга рецепта на този сладкиш,но не се получи.благодаря :))))
0
0
Tsveti
Tsveti
29.11.2013 01:08
страхотна рецпта! Благодаря! :)
2
0
Боби
Боби
25.11.2013 19:33
Опитах с готови блатове и се получи много добре .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти