Ненаситната монахиня

19/08/2013
Елицаот ЕлицаНовак
"Знаете ли откъде идва името на този прословут сладкиш? Опитайте и ще разберете защо дори монахините не могат за му устоят "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84 033
  • Преглеждания за месеца1152
  • Преглеждания за седмицата487
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се слагат на дъното на подмазана формата за печене. Отгоре се изсипва полученото тесто от изброените продукти.

След като се изпече, се обръща - така орехите са отгоре. Правят се дупки с ширина на молив с някакъв кухненски предмет, може с вилица. Приготвяме продуктите за сиропа и го слагаме да заври.

Заливаме с готовия сироп сладкиша върху дупките. Правим глазура от 2 белтъка и захарта, намазваме сладкиша и го запичаме само горна фурна.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 10
4 9
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Ани
Ани
13.12.2013 16:48
Много добра рецепта :) стана невероятно вкусно ! преди време бях пробвала с друга рецепта на този сладкиш,но не се получи.благодаря :))))
0
0
Tsveti
Tsveti
29.11.2013 01:08
страхотна рецпта! Благодаря! :)
2
0
Боби
Боби
25.11.2013 19:33
Опитах с готови блатове и се получи много добре .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв